logo-gr.png

Intrapreso

Malattie
Gravidanza
Neonati-babini
Sport
Vegetarianismo
Aumento di peso
Controllo annuale
Misure del corpo
Obesità
 
 

Generale

im000344

Το Βιογραφικό μου σημείωμα
Βασίλειος Ι. Φλουρής
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής Έτος ορκωμοσίας 2004.

Πρακτική εξάσκηση στα εξής Δημόσια Νοσοκομεία: Παίδων η Αγία Σοφία, Ερυθρός Σταυρός, Σισμανόγλειο, Τζάνειο, Ευαγγελισμός (στα αντίστοιχα τμήματα Διαιτολογίας, Παχυσαρκίας, Διαβήτη, Νεφρολογικής κλινικής, Εντερικής-Παρεντερικής Σίτισης).

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Πτυχιούχος Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών ( Τ.Ε.Φ.Α.Α. ) Έτος ορκωμοσίας 1998.
Ειδικότητα  Προπονητική, πτυχιακή  εργασία ’’Αρνητικές  πλευρές  του  πρωταθλητισμού σε  μικρές  ηλικίες’’, μέλος  εργαστηρίου  εργοφυσιολογίας το 1995 (Τ.Ε.Φ.Α.Α.).

Πρωταθλητής στίβου στο αγώνισμα των 300 και 400 μέτρων με εμπόδια, σκυταλοδρομίας 4Χ400 μέτρων και 400 μέτρων στο κλειστό στίβο

Αθλητικές  επιτυχίες:

Μέλος  Εθνικής  ομάδας  στίβου  στο  αγώνισμα  400μ με εμπόδια και  σκυταλοδρομίας 4Χ400μ για πολλά χρόνια.

12+ χρόνια αγωνιζόμενος (2ος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Bruges του Βελγίου 1990, θέσεις από 1η έως 4η σε Πανευρωπαϊκούς συλλόγων, 2η θέση στην ενδεκαεθνή διοργάνωση στη Δράμα 1992, 2 φορές 2η θέση στους Βαλκανικούς στη Θεσσαλονίκη 1991 και  Κωνσταντινούπολη 1992,  11 φορές  Πανελληνιονίκης, Πανελλήνια ρεκόρ 2 φορές στο αγώνισμα των 400μέτρων παίδων στο κλειστό στίβο, 8η θέση στους Πανευρωπαϊκούς συλλόγων ανδρών στο Monte Gordo της Πορτογαλίας, 7η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στους παίδες, 18η επίδοση όλων των εποχών στους έφηβους).

Γενικά
Συμμετοχή και παρακολούθηση δεκάδων εκπαιδευτικών σεμιναρίων και  συνεδρίων (τοπικών, Πανελληνίων και Παγκόσμιων) τόσο για το αντικείμενο της Άσκησης όσο και της Διαιτολογίας- Διατροφολογίας αλλά ακόμα και για άλλα ενδιαφέροντα αντικείμενα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την εργασία μου όπως σεμινάρια μαγειρικής, ψυχολογίας, δραματοθεραπείας, θεραπείας μέσω εικαστικής τέχνης, χημείας (αναλύσεις τροφίμων – νερού) και δυσλεξίας.
Εργασία - προσωπικά
       Εργάζομαι ως Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής και Διατροφής από το 1999 και ως Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος από το 2004. Εργάζομαι  ως ελεύθερος επαγγελματίας με δικό μου γραφείο και προσωπικό εργαστήριο μελέτης – πειραμάτων τροφίμων από το 1999. Εργάζομαι από 19 ετών με ημιαπασχόληση ή πλήρη απασχόληση σε αθλητικούς χώρους (εργομετρικά κέντρα, γυμναστήρια, κέντρα υγείας).

      Η πρώτη επαφή μου με προσωπικό πρόγραμμα διατροφής είναι το 1984 όταν ήμουν 11 ετών, από τότε βρίσκομαι σε αθλητικούς χώρους σε επίπεδο πρωταθλητισμού και για 12-13 χρόνια βρίσκομαι σε αυστηρές διατροφικές αγωγές είτε ορθές είτε ανορθόδοξες δυστυχώς.

     Είχα την ευχέρεια να ταξιδεύω στο εξωτερικό λόγω πρωταθλητισμού από πολύ μικρή ηλικία και να συναντάω ανθρώπους με διάφορα ενδιαφέροντα, αρκετούς αθλητικούς παράγοντες και γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ώστε συζητώντας μαζί τους να μπορέσω να σχηματίσω μία καλύτερη ιδέα για το τι πραγματικά θα ήθελα να ακολουθήσω ως καριέρα.

     Το έτος 1990 το γνωστό Πανεπιστήμιο Harvard της Μασαχουσέτης μου έδωσε υποτροφία λόγω της πολύ μεγάλης επιτυχίας που είχα στη παγκόσμια Γυμνασιάδα (2η θέση με επίδοση κάτω από το παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικία μου στο αγώνισμα των 400 μέτρων με εμπόδια (ο πρώτος έκανε παγκόσμιο ρεκόρ για να με περάσει!)). Απέρριψα την απίστευτη αυτή πρόταση καθαρά για οικονομικούς λόγους για να μην επιβαρύνω τους γονείς μου με κάποια βασικά έξοδα που θα είχα εκεί (εισιτήρια, χρήματα κίνησης, πιθανή αποτυχία σε κάποιο μάθημα κτλ). Δεν μετάνιωσα την απόφαση αυτή αντίθετα εδώ στην Ελλάδα σπούδασα και πήρα 2 πτυχία ΑΕΙ και ταυτόχρονα είχα το χρόνο να κάνω σεμινάρια διαφόρων σχετικών αντικειμένων, να δουλεύω και να αθλούμαι ώστε ταυτόχρονα εργασιακή εμπειρία και σπουδές να αλλάξουν προς το καλύτερο και προς το ορθότερο την οπτική μου για το αντικείμενο της διατροφής.

Γεωργία Μαλαμάκη

Πεδία Σπουδών

Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Πτυχιούχος τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στο ΤΕΙ Κρήτης (Βαθμός Πτυχίου: 7,4/10)

Πτυχιακή Εργασία: «Επίδραση της κατανάλωσης προϊόντων μειωμένης περιεκτικότητας σακχάρων και λιπαρών και του τύπου προσωπικότητας στον κίνδυνο ανάπτυξης διατροφικών διαταραχών σε έφηβους μαθητές λυκείου ηλικίας (16-18 ετών)

Προϋπηρεσία

2015      Βέλγικη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της τροφικής αλυσίδας

                                   Πρακτική Άσκηση

2015      Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ( ΕΦΕΤ)

                                  Πρακτική Άσκηση

2017     COR PHARMACEUTICALS

                                  Προωθήτρια συμπληρωμάτων διατροφής

2017      YMCA Athens city Ι.ΙΕΚ

                                  Απασχόληση ως καθηγήτρια

Γενικά

Συμμετοχή σε πάρα πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια.

Ιωάννα Παπαμιχάλη, MSc

Πεδία Σπουδών

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

• Πτυχιούχος Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Βαθμός πτυχίου:8,3/10)

Πτυχιακή εργασία: Διατροφικές συνήθειες μητέρας κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό και εμφάνιση αλλεργικής πρωκτοκολίτιδας σε παιδιά έως 2 ετών.

Έρευνα σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». (Βαθμός: 10)

•Πτυχιούχος Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία & Διατροφή» με κατεύθυνση στην Κλινική Διατροφή, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μεταπτυχιακή διατριβή: Επιπολασμός σαρκοπενίας σε δείγμα ασθενών με νόσο Crohn-Συγχρονική μελέτη.

•Μετεκπαίδευση στις «Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής», Εξ αποστάσεως πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

• Μετεκπαίδευση στην «Αθλητική Διατροφή», Εξ αποστάσεως πρόγραμμα δια βίου μάθησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Γενικά

Έχω παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες στα αντικείμενα της κλινικής διατροφής, της αθλητικής διατροφής και των τροφίμων.