Διατροφή σωστή και μείωση της κατάθλιψης και μελαγχολίας Η διατροφή παίζει σημαντικÏŒ ρÏŒλο στην πρÏŒληψη και στην αντιμετÏŽπιση της κατάθλιψης. ÎŒτι τα ποσοστά κατάθλιψης, τÏŒσο στους άνδρες ÏŒσο και στις γυναίκες, αυξάνονται συνεχÏŽς, το γνωρίζουν οι περισσÏŒτεροι. ΑυτÏŒ που ίσως δεν γνωρίζουν είναι ÏŒτι ακολουθÏŽντας απλÎς διατροφικÎς συμβουλÎς μποροÏν να μειÏŽσουν τις πιθανÏŒτητες εμφάνισης κατάθλιψης. ΣÏμφωνα με Îρευνες υπάρχουν συγκεκριμÎνες τροφÎς και συνδυασμοί τροφÏŽν, που βελτιÏŽνουν την ψυχική μας υγεία, προάγοντας τη σÏνθεση σεροτονίνης, ορμÏŒνης που συνδÎεται με την καλή διάθεση. Δεν είναι τυχαίο ÏŒτι η δράση αρκετÏŽν αντικαταθλιπτικÏŽν φαρμάκων βασίζεται στην παραγωγή σεροτονίνης. Η συμβολή του ΚλινικοÏ ΔιαιτολÏŒγου είναι αρκετά σημαντική αφοÏ υπάρχει μεγάλο ποσοστÏŒ επιτυχίας στην μείωση της φαρμακευτικής αγωγής ÏŒταν ο ασθενής ξεκινήσει ισορροπημÎνη διατροφή. Βασίλειος Φλουρής |